T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / NİKSAR - Niksar Halk Eğitimi Merkezi

Tarihçe

25-10-2023

Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 1968 Yılında Eğitim - Öğretim çalışmalarına Gazi Ahmet İlkokulunda başlamış bilahare geçici bir binada hizmetlerini sürdürmüştür.

Çalışma alanlarının genişlemesi kursiyerlerin ihtiyaçlarına cevap vermenin güçlüğü karşısında yeni bir binaya ihtiyaç duyulmuş, 1978 yılında inşaata başlanmıştır. 1983 yılında da halihazırda mevcut binasında faaliyete geçmiştir.

 

Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır. Ayrıca Bakanlığımızca yapılan son değişikliklerle Açık Öğretim Okullarının ve Açık Öğretim Lisesinin tüm iş ve işlemleri Merkezimize devredilmiştir. Kurumumuz binasının yetersizliği ve talebin çokluğu, hizmet alanın genişliği nedeniyle hazırlanan iş birliği protokolleri doğrultusunda kamu kurumları ve özel sektöre ait müesseselerde yaygın eğitim kurslarını sürdürmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.12.2012 - Güncelleme: 25.10.2023 07:04 - Görüntülenme: 248
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
tarihçe,