T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / NİKSAR - Niksar Halk Eğitimi Merkezi

MEYVE AĞAÇLARI BUDAMA UYGULAMASI

Meyve Ağaçlarında budama kursu kapsamında; İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim  Merkezi  Müdürlüğü işbirliği ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık ÖZDÜZGÜN, Halk Eğitim  Merkezi  Müdürü Şakir BOLAT, Çevre   ve Doğa Dostu Tahsin ÇAMKERTEN   ve ceviz üreticilerinin katılımı ile Yolkonak  Beldesinde Mustafa İLTER ve Durmuş ERTÜRK’e ait 36 dekar alanda modern ceviz bahçesinde “Ceviz Budama’da Yenilikler “konulu pratik arazi eğitimi programı düzenlendi.

Programda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanı  ve Halk Eğitim  Merkezi  Müdürlüğü usta öğreticisi Ali Osman TÜRKER tarafından bahçe ile ilgili teknik  bilgiler ve yetiştiricilik bilgileri verildi. 1  yaştan   7 yaşına kadar tüm yaşlardaki  ceviz ağaçları üzerinde pratik uygulama yapıldı. Şekil ve verim budaması arasındaki farklılıklardan bahsedildikten sonra çiftçilerin sorularına cevaplar verildi.

 İlçe Tarım ve Orman Müdürü Namık ÖZDÜZGÜN  ve Halk Eğitim  Merkezi  Müdürü Şakir BOLAT, yaptıkları konuşmada   Niksar’da cevizciliğin güzel seviyelere geldiğini , üretimi  artırmak için çiftçilerin yanında destekçi olacaklarını, ürünlerinin bol ve bereketli  olmasını dileyerek katılımcılara teşekkür ettiler.

 

26-02-202426-02-202426-02-202426-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.02.2024 - Güncelleme: 26.02.2024 00:20 - Görüntülenme: 48
  Beğen | 0  kişi beğendi