T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TOKAT / NİKSAR - Niksar Halk Eğitimi Merkezi

DURAKTA TARİH PROJESİ

Prof.DR Erol Turaçlı Fen Lisesi ile ortak yürüttüğümüz tarih öğretmeni Davut Güneş rehberliğinde Niksar yerel tarihi ile ilgili araştırma yaparak yaptıkları çalışmayı ilçemiz Cumhuriyet Caddesi Hal yerinde bulunan dolmuş durağına asarak sergiledik.

Prof.DR. Erol Turaçlı Fen Lisesi ile ortak yürüttüğümüz tarih öğretmeni Davut Güneş rehberliğinde Niksar yerel tarihi ile ilgili araştırma yaparak yaptıkları çalışmayı ilçemiz Cumhuriyet Caddesi Hal yerinde bulunan dolmuş durağına asarak sergiledik Niksar'da dünyanın ilk dikey milli  su değirmeninin inşa edilmesi ve bu yönüyle Niksar'ın endüstri başkenti sayılması, ilçemize tarih boyunca verilen adlar, 1336'da Niksar'ın Anadolu'nun 5. büyük ekonomisi olması, Milli Mücadele esnasında yapılan mitingler, Kuvay-ı Milliyeci Niksar çeteleri, Niksarlıların uçak alarak Türk Hava Kuvvetlerine bağışlaması, Niksar'a yapılan göçler ve Niksar'da yaşanan depremler hakkında yapılan araştırmalar durakta bekleyenler ve yoldan geçenler tarafından ilgiyle karşılandı.

Projemizin hazırlanmasında emeği büyük olan Tarih öğretmenimiz Davut Güneş ve öğrencilerimizi tebrik ediyor,projemize katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Özdilek Özcan bey e şükranlarımızı sunuyoruz.

15-02-202215-02-2022
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.02.2022 - Güncelleme: 15.02.2022 08:56 - Görüntülenme: 241
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
niksar,tarih,